Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemisega

Kõik mille jaoks pole alafoorumit loodud!
Vasta
Kasutaja avatar
skeezer
Vanem Liige
Vanem Liige
Postitusi: 222
Liitunud: 26 Mai 2011, 08:20
Asukoht: Roosa mulli sees

Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemisega

Postitus Postitas skeezer » 08 Juun 2011, 10:49

Siin siis võik arutleda erinevate retseptide, toitude, jookide üle.
Jagada häid nippe ning uusi avastusi toidumaailmas.

Või pane lihtsalt oma päevased toiduampsud kirja ;)

Pilt
Viimati muutis skeezer, 09 Juun 2011, 14:25, muudetud 1 kord kokku.
Rõõza ja roosa

Kasutaja avatar
Jack
Admin
Admin
Postitusi: 5018
Liitunud: 20 Mär 2009, 17:03
Asukoht: Eesti

Creme Brulee

Postitus Postitas Jack » 08 Juun 2011, 10:52

Cessu kirjutas:Hästi raske teha seda. 2 nädala pärast proovin ja annan siis teada oma katsetusest :D
Mis katsetustest? Mul tuleb praktiliselt iga kord ideaalne. Parem kui üheski söögikohas for shure!
Esiteks osta korralikud nõud kus teha. Kaubamajas oli mingi hetk väga head sai ostetud.
Teiseks key'ks on madal temperatuur ja vesivann. 125c kuni 150c
Kolmas võluelement on maamuna. Ilus kollane ja tundub rammusam. Välimus jääb kindlasti 2x parem kui miskiste poemunadega.
JA viimane kõige keerulisem osa on õigel hetkel välja võtta. Välja tuleb võtta siis kui asi tundub tegelikult ikka veel toores. Selle ära jagamine kuna välja võtta ongi see mis tuleb lihtsalt ajaga. Proovida saab vaid nii et väristad ahjus olevat ühte anumat ja vaatad kuidas võdiseb.

KAunistuseks siis teelusikas suhkrut ja bauhofist ostetud kaasipõletiga kärsatad karamelliks... See on kah üks keeruline osa. Siinkohal on võti rahulikult ja pigem kauem kui kiiresti. Suhkur kipub väga kergelt mustaks minema ja põlema minema. Ennem kärsatamist ajan mina veel näpuga suhkru laiali ja äärtesse rohkem kui keskele, sest keskelt kipub magustoit nõgus olema ja suhkur kipub naguinii sinna voolama. Suhkrut kärsatangi rohkem äärtest ja vähem keskelt. Lõpus teen kõige tumedama koha keskele. Ilus! Eks kui teen kunagi teen ka pildi.

Retsept ise mega lihtne:
4 Munakollast (eelistatavalt maamunad)
2-3 supilusikat tuhksuhkurt
1-2 teelusikat vanillisuhkurt
1 suur pakk vahukoort (400ml vist?)

Segada kokku munakollased suhkur ja tuhksuhkur kuni on ühtlane mass. Valada hulka vahukoor ja segada ettevaatlikult kuni kõik on kenasti segunenud. Mida vähem mulle tekib seda parem. Mina teen kõik ühe ja sama vispliga kuid vahukoorde segan suht rahulikult. Valada saadud segu nelja creme brulee anumasse.

Ahi kuumutada 125-150c vahel. Teha vesivann ahju juures. Umbes liiter keevat vett ja tõstad anumad creme bruleega vanni ning tõstad ahju. Küpsetus aega on väga keeruline öelda aga umbes pool tundi kuni 45min.
Ahjust välja ja ööseks külmkappi. pool tundi ennem serveerimist tuleb creme brulee'le teha karamelli glasuur. Ja siis süüa. Glasuur püsib maksimaalselt tund või kaks ja siis sulab ära.

Loodame, et oli abi... peast kirjutatud sest teen koguaeg tunde järgi.
Xbox 360 Remont, Hooldus, Tarvikud.
Email / MSN - jack@xbox.ee Tel - 532 42 062
WEB: flash.xbox.ee

Kasutaja avatar
Cessu
Foorumi Super Eliit
Foorumi Super Eliit
Postitusi: 511
Liitunud: 21 Nov 2009, 17:01
Asukoht: Tartu

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Cessu » 08 Juun 2011, 10:57

Well now I´m hungry =)) Thnx for that btw :ymapplause:

Kasutaja avatar
Cessu
Foorumi Super Eliit
Foorumi Super Eliit
Postitusi: 511
Liitunud: 21 Nov 2009, 17:01
Asukoht: Tartu

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Cessu » 10 Juun 2011, 18:03

Tegin puuviljadest smuutit just, niinii hea :D

Kasutaja avatar
henz22
Admin
Admin
Postitusi: 530
Liitunud: 16 Mär 2010, 17:53
Asukoht: Tallinn

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas henz22 » 10 Juun 2011, 18:12

Soovitaks tegelt ikka vanillisuhkru asemel vanillikauna ning vahukoore asemel teha 35% ja 10% koore segu. Ja munakollased vahustada eraldi kenasti vahtu ning siis kooresegu peale valada. Keema ei tohi koore segu ajada. :)

Kasutaja avatar
Jack
Admin
Admin
Postitusi: 5018
Liitunud: 20 Mär 2009, 17:03
Asukoht: Eesti

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Jack » 10 Juun 2011, 18:26

Vahtu küll ei tohi lasta. Pärast hakka neid mulle seal tikutulega taga ajama ja filtreerima.
Creme brulee peab igasugu mullikeste vaba olema.
Vanilli kauna soovitus on asjakohane aga kuna asi maksab rohkem kui minu hing siis isiklikult ei soovita kellegil seda osta :D

Tiramisuu jauks vahusta neid kollaseid palju hing ihkab :P
Xbox 360 Remont, Hooldus, Tarvikud.
Email / MSN - jack@xbox.ee Tel - 532 42 062
WEB: flash.xbox.ee

Kasutaja avatar
Cessu
Foorumi Super Eliit
Foorumi Super Eliit
Postitusi: 511
Liitunud: 21 Nov 2009, 17:01
Asukoht: Tartu

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Cessu » 10 Juun 2011, 18:41

Mina tean ka teoorias, et vahtu ei tohi lasta.. See üks põhi asi seal. A ma ise pole teind, ei tea :P

Kasutaja avatar
Cessu
Foorumi Super Eliit
Foorumi Super Eliit
Postitusi: 511
Liitunud: 21 Nov 2009, 17:01
Asukoht: Tartu

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Cessu » 10 Juun 2011, 18:43

Jackinthexbox kirjutas:Vanilli kauna soovitus on asjakohane aga kuna asi maksab rohkem kui minu hing siis isiklikult ei soovita kellegil seda osta :D
Odav hing sul :P :D

Kasutaja avatar
Cessu
Foorumi Super Eliit
Foorumi Super Eliit
Postitusi: 511
Liitunud: 21 Nov 2009, 17:01
Asukoht: Tartu

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Cessu » 25 Juun 2011, 15:50

Mõtlesin siis täna, et pole ammu köögis miskit teinud. Otsustasin siis teha lasanjet ja kuna maasikaid nii palju, siis lihtsa maasika, küpsisetordi. Tahtsin hullult midagi uut katsetada ja tegin cocacola-vahukommi koogi (kas on veel ebatervislikumat kooslust?!) Lasanje söödi ära 15 minutiga. Cocacola kook on maitselt suht sarnane tavalise shokolaadikoogiga aga cocacola maitse on tõesti olemas. Ma ei saanud teha väga häid pilte ja lasanje kukkus taldrikul ümber aga mõned siis:
kooook.jpg
kooook.jpg (91.08 KiB) Vaadatud 7458 korda
lasanje2.jpg
lasanje2.jpg (64.82 KiB) Vaadatud 7458 korda
cocakook.jpg
cocakook.jpg (84.18 KiB) Vaadatud 7458 korda

Kasutaja avatar
Cessu
Foorumi Super Eliit
Foorumi Super Eliit
Postitusi: 511
Liitunud: 21 Nov 2009, 17:01
Asukoht: Tartu

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Cessu » 25 Juun 2011, 15:51

Cocakook
cocakook2.jpg
cocakook2.jpg (71.64 KiB) Vaadatud 7458 korda

Kasutaja avatar
Censored
Väga Tähtis Liige
Väga Tähtis Liige
Postitusi: 1229
Liitunud: 25 Mai 2009, 13:48

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Censored » 25 Juun 2011, 17:02

Cocakoogist kuulen esimest korda.
Muidu vana hea küpsisetort on üks parimaid, eriti värskete maasikatega (palju-palju maasikaid). :D
Pilt

Kasutaja avatar
lostinthemist
Algaja
Algaja
Postitusi: 64
Liitunud: 17 Mär 2011, 15:10
Asukoht: Silent Hill

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas lostinthemist » 25 Juun 2011, 20:09

Tegin täna supervõileiva.
Neljakordne supervõileib šampinjonide, peekoni, sulatatud juustu ja pepperoniga. Aga see polnud veel kõik. Mõtlesin endiselt, mida veel juurde lisada. Kapsaleht on kuidagi igav - no on ju selline lapik pesulaud. Aga! Siis mõlkus mõtetes brokkoli - no on ju selline puu moodi ja oli täiesti muhe. Aga!! Mul tuli veel magnifikantsem idee, mis ületas kapsalehe ja brokkoli - maasikad! Ja üsna mitu maasikat. Lõikasin üsna mitu peenikesteks viiludeks ja panin võileivale. Maitses väga hää.
The meeting of two personalities is like the cont[tents of?] two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.
To live is...
to change
to gain by loss.

Kasutaja avatar
Aiti
Liige
Liige
Postitusi: 125
Liitunud: 31 Okt 2010, 19:40
Asukoht: Jõgevamaa

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Aiti » 14 Juul 2011, 11:13

Eile tegin üpris söödava toidu (mina ja söödava toidu looja) Lasin lihalõikudel öö otsa õunaäädikas liguneda, siis hommikul tampisin liha pehmemaks. Siis lasin munast läbi, panin soola peale ja panin riivsaia peale (mmmm) Riivsai sai aga poole pealt otsa ja ülejäänud liha katsin kamajahuga :D Viskasin natukeseks ahju ja käis küll :)

Kasutaja avatar
Jack
Admin
Admin
Postitusi: 5018
Liitunud: 20 Mär 2009, 17:03
Asukoht: Eesti

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Jack » 14 Juul 2011, 11:49

Soin täna hommikul pannkooke kummimadratsiga tiigi peal :d
Xbox 360 Remont, Hooldus, Tarvikud.
Email / MSN - jack@xbox.ee Tel - 532 42 062
WEB: flash.xbox.ee

Kasutaja avatar
Cessu
Foorumi Super Eliit
Foorumi Super Eliit
Postitusi: 511
Liitunud: 21 Nov 2009, 17:01
Asukoht: Tartu

Re: Sööginurk ehk kõik toidust ja sellest, mis toidu tegemis

Postitus Postitas Cessu » 14 Juul 2011, 17:32

Ma käisin täna mäkis maasikajäätist söömas, elu lill! :)

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 30 külalist